OM OS

Palle Dyhre

Mange års erfaring med MTB, BMX og undervising

Jeg har kørt MTB i over 20 år og arbejdet med BMX i mere end 13 år. Jeg har mange års undervisningserfaring inden for bl.a. BMX, MTB og springgymnastik. Jeg nyder at lave intro på Pumptracken samt afholde teknikkurser.

Fokus på leg, hop og action

Jeg vil også gerne udnytte vinduet fra 2-8 års alderen, hvor specielt BMX er en attraktiv aktivitet. En BMX cykel er enkel og let og der er fokus på leg, hop og action. Derudover har en Pumptrack og en BMX bane en overskuelig størrelse for mindre børn.

Speciale i konceptudvikling

Jeg startede som håndværker og læste herefter til maskiningeniør med konceptudvikling som speciale. Jeg elsker at udvikle koncepter og løsninger, som gør en forskel for mennesker og miljø.

Læring gennem leg

Derfor motiveres jeg meget af at skabe nogle rammer, der får flere børn til at bevæge sig og lære gennem leg. Få dem til at cykle frem for at blive kørt i bil og dermed gøre en forskel for både folkesundheden og miljøet.

Magnus Dyhre

Danmarksmester i BMX

Magnus har kørt BMX, siden han var 5 år. Han er blevet danmarksmester 7 gange og kører på det danske BMX landshold.

Produktudvikler

Magnus spiller en vigtig rolle i forbindelse med produktudvikling og er altid den første til at teste nye tiltag. Han glæder sig altid til at udvikle nye produkter.

Manden bag level-systemet

Han har kreativiteten og evnerne på cyklen og har udviklet level-systemet.
Magnus er også involveret i teknikkurserne, undervisningsvideoer, samt i online markedsføring og SOME.

Historien 

Bygger bro mellem BMX og MTB

Min spæde start til at udvikle pumptracken var faktisk at prøve på at udnytte synergierne mellem BMX og MTB. Dette selvfølgelig med udgangspunkt i egen krop – fordi jeg selv oplevede og stadig oplever, hvor kæmpestor en fordel BMX teknikkerne giver mig på MTB

Manglende medlemmer i BMX klubben

Selve startskuddet til den endelige udvikling af pumptracken kom i sommeren 2018, hvor vi gerne ville have flere medlemmer i Taulov BMX, som jeg til daglig er en del af. Jeg foreslog, at udvikle en mobil BMX bane, som vi kunne tage med rundt til skoler og børnehaver og som du kan se, viste det sig at være en stor succes.

Mission og vision

Vision

Vi vil gerne skabe rammerne til, at børn allerede fra 2 år kan opleve, hvor fedt det kan være at køre på 2 hjul i “kuperet tærren”. Vi vil gerne gøre det sjovere at cykle, så flere vælger at tage cyklen som transportmiddel frem for at blive kørt i bil. Vi vil også styrke børnenes motorik, så de får større sikkerhed på 2 hjul og således også i trafikken. Og vi vil gerne give børn i 2-12 års alderen en smagsprøve på BMX/MTB, der forhåbentlig giver dem lyst til mere.
– Bygge bro mellem BMX og MTB.

Mission

Vi vil gerne give alle børn mulighed for at køre Pumptrack ved at gøre  Pumptracken til standardudstyr i skoler og børnehaver. 
– Give børn en god, sjov og anderledes oplevelse.
– Give børn et motorisk boost her og nu og forhåbentlig give dem lyst til mere BMX/MTB eller bare cykling generelt.

Det skal være nemt at være kunde, og vi vil gå langt for at sikre glade og tilfredse kunder. Derfor leverer vi en totalløsning inkl. introduktion/undervisning.

Bæredygtighed

Materialer fra Skandinavien

Vi tænker bæredygtighed i mange henseender fx i forhold til materialevalg og materialeudnyttelse. Vi vælger materialer fra bæredygtig skovbrug i Skandinavien og betaler i et enkelt tilfælde 10% ekstra for at få papemballage i stedet for plast.

Lokal produktion giver minimal transport

Vi leverer direkte fra fabrik i Danmark og stiller banen op samt underviser ved samme lejlighed. Dermed minimerer vi kørsel og behov for emballage ifbm. transport og levering. Vi anvender således kun genbrugelige effekter til beskyttelse af banerne under transport.

Flere børn tager cyklen

Pumptracken får omgående flere til at cykle til skole, da børnene ikke kan køre på pumptracken uden deres cykel. På den lange bane vil vi gerne have rigtig mange til at tage cyklen til skole frem for at blive kørt. Og vi vil gerne være med til at give børn sunde vaner i så tidlig en alder som muligt. Det motoriske boost, børnene på kort tid får på Pumptracken, gør dem hurtigt mere sikre i trafikken og det gør således forældrene mere trygge ved at lade børnene transportere sig selv på cykel.

Vi bytter til nyt

En Pumptrack i træ holder selvfølgelig ikke lige så længe som en i plast. Derfor vil man på et tidspunkt komme derhen, hvor banen simpelthen er slidt op. I den situation tilbyder vi at bortskaffe den gamle bane i forbindelse med køb og levering af ny bane.

Samarbejdspartnere

Samarbejdspartnere

Taulov BMX,
Børnehaven Villa Gaia,
Skoler: Fjordbakkeskolen, Kolding Friskole
DGI – MTB teknik kursus på Pumptrack: “lær at pumpe og hoppe på en time”
DCU – Rekruttering